De Tech Nieuwtjes

Voor al je relevante tech-nieuws

Tech Nieuws

Vaak plassen man: Oorzaken en Oplossingen 

Vaak plassen is een veelvoorkomend probleem dat veel mannen op verschillende leeftijden treft. Hoewel het vaak als een kleine irritatie wordt beschouwd, kan het een aanzienlijke impact hebben op de kwaliteit van leven. Dit artikel onderzoekt de mogelijke oorzaken van vaak plassen bij mannen en bespreekt de beschikbare behandelingen en oplossingen. 

Oorzaken van vaak plassen bij Mannen 

• Urineweginfecties (UWI’s): Hoewel ze minder vaak voorkomen bij mannen dan bij vrouwen, kunnen urineweginfecties nog steeds frequente aandrang tot urineren veroorzaken. Symptomen van een UWI kunnen ook branderigheid bij het urineren en troebele urine omvatten. 

• Prostaatproblemen: Een vergrote prostaat is een van de meest voorkomende oorzaken van frequent urineren bij oudere mannen. De prostaat groeit met de leeftijd en kan druk uitoefenen op de urethra, waardoor de urinestroom wordt belemmerd. 

• Overactieve blaas (OAB): OAB is een aandoening waarbij de blaasspieren onvrijwillig samentrekken. Dit veroorzaakt een plotselinge en soms overweldigende behoefte om te urineren, zelfs als de blaas niet vol is. 

• Diabetes: Zowel type 1 als type 2 diabetes kunnen frequent urineren veroorzaken als gevolg van de ophoping van overtollige glucose in het bloed, wat leidt tot meer urineproductie. 

• Neurologische aandoeningen: Bepaalde aandoeningen zoals multiple sclerose, de ziekte van Parkinson, of een beroerte kunnen de zenuwen die de blaas controleren beïnvloeden, wat leidt tot frequente aandrang tot urineren. 

• Levensstijlfactoren: Overmatige inname van vloeistoffen, vooral van cafeïnehoudende en alcoholische dranken, kan ook leiden tot frequent urineren. 

De eerste stap in de behandeling van vaak plassen is het stellen van een juiste diagnose. Dit kan onder meer bloedonderzoeken, urinetests, en in sommige gevallen een echografie of cystoscopie omvatten. Zodra de onderliggende oorzaak is vastgesteld, kan de behandeling beginnen. 

Vanaf de leeftijd van 40 jaar kan er een normale vergroting van de prostaat ontstaan. De prostaat kan hierdoor drukken op de plasbuis die hier doorheen loopt. Dit kan zorgen voor ongemakken bij het plassen. 

Bij een normale prostaatvergroting kan een voedingssupplement helpen. Deze zorgt ervoor dat je ‘s nachts minder hoeft te plassen, je urinestraal krachtiger wordt en je terug virieler en simpelweg jonger voelt. 

Producten die hierbij ondersteuning bieden zijn: 

• Zaagpalm helpt de normale plasfunctie te ondersteunen. • Pompoenpitten dragen bij tot de gezondheid van de onderste urinewegen.

• Lijnzaad met ligmanen, hebben een krachtige antioxidante werking en dragen bij tot een goede werking van de urinewegen 

• Allemaal 100% natuurlijk en zorgeloos langdurig te gebruiken. 

Lees er hier meer over

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *