De Tech Nieuwtjes

Voor al je relevante tech-nieuws

Tech Nieuws

Wat is EPDM-dakbedekking en waarom is het materiaal zo populair? 

EPDM is een product van synthetisch rubber. EPDM staat voor ethyleenpropyleendieenmonomeer. Omdat deze naam moeilijk te onthouden is, is de afkorting EPDM de gangbare benaming geworden.

Een EPDM dakbedekking is bestand tegen temperaturen van -40 tot +120 graden. Dit is een belangrijke reden waarom er in de bouw vaak gekozen wordt voor dit materiaal. Daarnaast heeft EPDM een rekbaarheid van ongeveer 500 procent. Deze eigenschap draagt bij aan de lange levensduur.

Daarnaast biedt EPDM een zeer goede isolatie en bescherming. Dit is een belangrijke reden waarom EPDM steeds vaker als dakbedekking wordt gebruikt. De folie is ook geschikt om belopen te worden.

EPDM-dakbedekking kan gemakkelijk worden aangebracht zonder het gebruik van brand- of soortgelijke hulpmiddelen. Dit betekent dat er geen grote voorkennis nodig is om het product op de juiste wijze op het gewenste oppervlak te kunnen aanbrengen. Wij raden u aan speciale EPDM Lijm en kit te gebruiken bij het bevestigen van EPDM.

Hertalan EPDM

Een van de beste en grootste leveranciers van EPDM is Hertalan. Dit bedrijf is een toonaangevende leverancier van Europese dakbedekking. De producten van Hertalan zijn van hoge kwaliteit en zijn gemaakt van duurzame materialen. 

Waar is EPDM te verkrijgen?

Op verschillende plekken door het land is EPDM verkrijgbaar. Een goed voorbeeld van een betrouwbare leverancier is EPDM-centrum.nl. Ze zijn er zowel voor de professionele afnemer als voor de particuliere doe -het-zelver. Ze leveren zowel EPDM op maat als een EPDM totaalpakket. Met de calculator van EPDM-centrum heeft u alleen de afmetingen nodig van het project en vervolgens kunt u eenvoudig een pakket met alle benodigdheden samenstellen.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *